Siirry pääsisältöön

27.03.2024

Miten järjestää onnistunut kick-off päivä?

Alkuvaiheen suunnittelu on avain menestykseen

Kick-off päivän järjestäminen alkaa huolellisella suunnittelulla. Tavoitteiden asettaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta päivästä saadaan kaikki irti. Mieti, mitä haluatte saavuttaa: tiimin motivointia, uuden projektin käynnistämistä tai työhyvinvoinnin edistämistä. Kun tavoitteet ovat selvillä, voit alkaa hahmotella päivän ohjelmaa.

Valitse paikka, joka tukee tavoitteitanne. Billnäsin ruukki tarjoaa historiallisen ympäristön, joka inspiroi luovuutta ja yhteistyötä. Tilat ovat monipuoliset, joten voit räätälöidä tapahtumanne juuri teidän tarpeisiinne sopivaksi. Muista myös varmistaa, että kaikki tarvittavat tekniset välineet ja materiaalit ovat käytettävissä.

Osallistujien sitouttaminen ja aktivointi

Kick-off päivä on onnistunut, kun jokainen osallistuja kokee olevansa tärkeä osa tiimiä ja yhteistä päämäärää. Aktivoi osallistujia jo ennen tapahtumaa esimerkiksi ennakkotehtävien tai mielenkiintoisen esitysmateriaalin avulla. Tämä herättää kiinnostuksen ja valmistaa osallistujia tulevaan.

Billnäsin ruukin ainutlaatuiset puitteet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet työhyvinvoinnin parantamiseen. Voit esimerkiksi järjestää työpajoja tai tiimiharjoituksia, jotka keskittyvät yhteistyön parantamiseen ja työssä jaksamiseen. Luonnonläheinen ympäristö ja rauhallinen ilmapiiri edistävät osallistujien hyvinvointia ja keskittymistä.

Ohjelman monipuolisuus ja mielekkyys

Monipuolinen ohjelma pitää yllä mielenkiintoa ja energiaa koko päivän ajan. Vaihtele työskentelymuotoja esitysten, ryhmätöiden ja verkostoitumistaukojen välillä. Muista sisällyttää ohjelmaan myös kevyempiä aktiviteetteja, kuten yhteisiä pelejä tai rentoutushetkiä, jotka tukevat työhyvinvointia ja tiimihenkeä.

Billnäsin ruukin tarjoamat tilat mahdollistavat erilaisten aktiviteettien järjestämisen. Voit esimerkiksi pitää inspiraatiota herättäviä työpajoja historiallisissa työpajatiloissa tai järjestää rentouttavan joogasession puutarhassa. Tällaiset aktiviteetit auttavat osallistujia irrottautumaan arjen kiireistä ja lataamaan akkujaan.

Päivän päätös ja jatkotoimenpiteet

Kick-off päivän päätteeksi on tärkeää koota yhteen päivän anti ja varmistaa, että kaikki lähtevät kotiin selkeän käsityksen kanssa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Päivän päätteeksi voidaan pitää yhteenvetokeskustelu, jossa käydään läpi päivän opit ja sovitaan jatkotoimenpiteistä.

Billnäsin ruukki tarjoaa rauhallisen ympäristön päivän purkamiseen ja reflektointiin. Käytettävissä on useita tiloja, joissa voi pitää loppukeskustelun tai vaikkapa rentouttavan after work -tilaisuuden. Tällainen päätös vahvistaa yhteisöllisyyttä ja varmistaa, että työhyvinvointiin panostaminen jatkuu myös kick-off päivän jälkeen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit