Siirry pääsisältöön

12.02.2024

Billnäsin ruukin Lähettämö-rakennuksen rakennusurakka on valmistunut

Perusteellisen remontin läpikäyneeseen Billnäsin ruukin Lähettämö -rakennukseen valmistui yhteensä 700 neliötä toimistotilaa.

Vuonna 1905 rakennettu rakennus on nimensä mukaan toiminut ruukin lähettämönä, josta tuotteet ovat lähteneet kaikkialle maailmassa. Lähettämörakennuksen laajennuksen myötä ruukkialueelle on nyt rakennettu uutta rakennuskantaa, ensimmäisen kerran 60 vuoteen.
Kolmivuotisella rakennusurakalla on merkittävä rooli ruukkimiljöön kehittymiselle. Lähettämö tarjoaa tiloja yritystoiminnalle, joka parantaa ruukin tarjoamia elämyksiä ja luo Raaseporiin uuden työn mahdollisuuksia.

”Lähettämön uudelleensyntymä on ruukkialueen elämyksen kannalta tärkeä hetki. Billnäsiin ensimmäistä kertaa saapuvalle vieraalle juuri Lähettämö on yksi niistä rakennuksista, jotka kääntävät pään ja toivottavat kävijän tervetulleeksi”, kertoo Olli Muurainen Billnäsin ruukin omistaja.

Mittava rakennusprojekti on kestänyt kolme vuotta ja työ on tehty vanhaa kunnioittaen. Olli kertoo rakentamisesta seuraavaa: ”Rakennuksessa täällä toisessa kerroksessa kävellään yhä samoilla lattioilla kuin vuonna 1905. Yläkerran lattia on nyt koko rakennuksen viehättävin yksityiskohta. Rakennuksen sielu heijastuu lattian lakkapinnasta.  Se mikä Billnäsin ruukilla on aikanaan tehty, on tehty kunnolla. Se mikä Billnäsin ruukilla tehdään jatkossa, tehdään sekin kunnolla – vuosisatoja ja tulevia sukupolvia varten.”

Koko 700m2 on nyt vuokrattavissa toimistotiloiksi 100 m2 – 700m2 erillistiloina. Rakennuksessa toimii tällä hetkellä mm. Billnäs Chocolate Factory.

Tilojen esittely, vuokraus ja lisätiedot: Petri Hiltunen, petri.hiltunen@managementevents.com, puh. +358503366 551