Hoppa till sidans innehåll

Piippu – Skorstenen

Piippu (skorsten) mångfacetterade konferensutrymme är lämpligt för möten och evenemang för 10 till 80 personer. Lokalen rymmer 80 personer i teaterformat, 56 personer i klassformat, 26 personer i U-format och 30 personer kring diplomatform.

Utrymmet har trådlöst internet och modern mötesteknik

Förutom konferenser lämpar sig Piippu för produktpresentationer, lanseringsevenemang och teamdagar, och även middagar kan anordnas i utrymmet.

Historia

Ett ångkraftverk byggdes i Billnäs på 1890-talet för att generera energi till de nya snickeriverkstädernas maskiner och vedtorkugnar. Kraftverkets 40 meter långa skorsten, som riskerade att rasa, renoverades och rätades ut 2011 i samarbete med Museiverket. Piippu fortsätter att fungera rökfritt som ett landmärke för bruket.

Mötesutrymmet framför skorstenen, har renoverats för att möta behoven av dagens konfrensbehov. Innanför kan du se de olika epokerna av byggnadens historia. De ursprungliga tegelväggen är från 1890-talet. Innertakets renoverade vita stödstrukturer och verktygsmontrarna som fästs vid dem är från 1960-talet.

Bordsarrangemang

80

56

26

30

Utrustning

Projektor
Vitduk
Blädderblock
Trådlös internet
Ljudanläggning
Uttag för datorn

Mer information

Utrymmet är beläget på 2. våningen, endast åtkomst via trappor