Hoppa till sidans innehåll

Renoveringen av 2:a våningen i Lähettämö-byggnaden kommer att stå klart i oktober – 700 m2 renoverad kontorsyta finns tillgängligt.

I oktober 2023 ska totalt 700 kvadratmeter kontorsyta stå färdigt i Billnäs bruks Lähettämö-byggnad som har genomgått en grundlig renovering. Renoveringen av den drygt hundra år gamla byggnaden har genomförts med respekt för det gamla och träbyggnaden kommer att ge en inspirerande miljö för kontors- och företagsbehov i framtiden. Från Lähettämö-byggnadens fönster kan du beundra Billnäs historiska järnbruksmiljö och utsikt över brukets historiska kärna och Svartå åns strandutsikt.

Den 700 kvadratmeter stora kontorsytan som ligger på 2:a våningen i Lähettämö-byggnaden är uppdelad i mindre enheter på 90-280 kvadratmeter. En del av lokalen har hindersfri tillgång tack vare gångbroarna som finns på byggnadens bakfasad.

Lähettämö-byggnaden ligger längs med bruksvägen, som korsar Billnäs området, i korsningen mellan Bruksvägen och Forsbyvägen, med goda gatuförbindelser (gatuadress: Ruukintie 7). Billnäs bruks mångsidiga tjänster ligger bara ett stenkast från Lähettämö – t.ex. Billnäs bruks restaurang ligger endast 100 meter bort.

Lähettämö-byggnaden, som byggdes 1905 och byggdes ut 1922, fungerade en gång som Billnäs bruks färgverkstad och lager för färdigvaror. Med renoveringen som startade 2021 har byggnaden genomgått en totalrenovering och samtidigt har den även fått en ny tillbyggnad.

Den första delen av renoveringen slutfördes i maj 2022, då 7 separata affärslokaler färdigställdes på gatuplanet i Lähettömö-byggnaden. Sommaren 2023 togs Hisinger’s Torn-sviten i bruk i den nya tillbyggnaden. Det omfattande renoveringsprojektet kommer att vara klart i slutet av 2023, då de renoverade kontorsytorna på byggnadens 2:a våning är klara.

Uthyrning av kontorslokaler startar nu. Kontakta oss – vi berättar gärna mer om Lähettämös kontorslokaler!

Teknisk utrustning av Lähettämös kontorslokaler

Internet:
Trådlöst och gratis internetuppkoppling

Uppvärmning, kylning
Luftvärmepump / elradiatorer

Ventilation
Mekanisk ventilation

Elektricitet
Varje hyresgäst tecknar ett elavtal

Sociala utrymmen
Kontorslokalerna har gemensamma sociala ytor (4 toaletter, kök och pausrum)

Parkering
Möjlighet till avgiftsbelagd parkeringsplats

Tilläggsinformation

Petri Hiltunen, +358 50 3366551, petri.hiltunen@billnas.fi